Persoane fizice care împrumută bani sau cum să scapi de bancă?

Calculatorul s-a stricat chiar cand ai nevoie sa cauti un job? Mașina de spălat isi da obstescul sfarsit inainte de salariu? Datoriile se acumulează? Ai intarziat la plata chiriei? Cine nu s-a trezit oare în fața unui eveniment financiar neprevăzut? În asemenea probleme, a contracta un credit de la o banca tradiționala nu este cea mai buna solutie, iar este posibil ca nici cei apropiati sa nu dispuna de bani pentru a vă ajuta. În aceste condiții sunt posibile alternative, precum împrumutul între persoane fizice, care nu necesită nici banca, nici dosar. Dar cum să procedezi? Care sunt site-urile unde poti gasi persoane fizice care împrumută bani? Cum să vă dati seama daca un împrumut între persoane fizice este cel mai bun lucru?

Persoane fizice care împrumută bani: răspunsul la o nevoie urgentă

Frecvența împrumuturilor in cazul romanilor este destul de mare: aproape unul din cinci romani se împrumută cel puțin o dată pe an. Iar dacă se împrumută, împrumută și destul de mult. Băncile nu sunt întotdeauna foarte îngăduitoare, mai ales față de profilurile oarecum atipice, așa că oamenii au recurs la soluții alternative.

Împrumutul între persoane fizice s-a extins în Romania in ultimii, iar acest lucru se explică prin viteza de obținere, dar și prin lipsa de încredere în sistemul bancar.

Împrumutul între persoane fizice este de succes și concurează puternic cu împrumuturile tradiționale, deoarece oferă o alternativă viabilă în comparație cu realitățile lumii financiare actuale: cresterea ratei somajului, precaritatea locurilor de munca etc.

Fără a mai vorbi de persoanele înscrise în biroul de credit ca rau platnice. Un astfel de dosar îi privează de orice posibilitate de a obține un împrumut personal.

Persoane fizice care împrumută bani: cum funcționează împrumutul între persoane fizice?

Un credit de la persoane fizice care împrumută bani este la fel ca orice credit luat de la o banca, respectand anumite termene si clauze.

Transformarea digitală aduce cu sine si lucruri negative, site-urile de împrumuturi între persoane fizice s-au înmulțit, și odată cu ele si încercările de fraudă.

Ca în cazul oricarui credit de consum, împrumutul de la o persoană fizică necesită întocmirea unui contract, care trebuie să menționeze:

Valoarea împrumutului;
Durata acestuia;
Frecvența ratelor;
Valoarea dobânzii (opțional).

Există astfel două posibilităti de document legalizat:

Contractul de împrumut, semnat de fiecare parte care primește câte o copie. Confirmarea scrisa a datoriei, datata si semnata de catre debitor. Acest document recunoaște actul de împrumut, precum și suma acordată unei persoane. Dacă este necesar, puteți trece printr-un notar pentru redactare și semnarea documentului. Din moment ce actul a fost scris si modificat dupa bunul plac al partilor, fiecare va primi cate o copie. Un act original suplimentar este depus la anaf.

Chiar dacă creditorul tău este cel mai bun prieten al tău, iar suma împrumutată este modesta, orice împrumut între persoane fizice trebuie declarat. Indiferent dacă împrumutați sau primiți bani, trebuie neapărat să declarați dobânda primită sau plătită. Acestea vor fi considerate impozabile pentru creditor. Acest pas este crucial: în caz de omisiune (voluntară sau nu), organele fiscale pot impozita suma ca venit de origine nedeterminată.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *