Pot face împrumut dacă nu lucrez: drumul spre achiziția unei mașini

Nicio lege nu interzice unui șomer să solicite un împrumut auto, de exemplu. În practică însă, șomerilor le este greu să pretindă un credit, profilul lor de debitori fiind considerat unul riscant. Cu toate acestea, există soluții alternative.

– o mașină este adesea necesară pentru a facilita revenirea la viața profesională: multe locuri de muncă sunt situate la câțiva kilometri de casă;

– un șomer poate obține un împrumut auto, dar băncile sunt în general reticente în a împrumuta bani persoanelor cu venituri mici;

– institutiile financiare nebancare (IFN) sunt mai dispuse sa raspunda afirmativ la intrebarea ta pot face împrumut dacă nu lucrez?

Creditul auto este justificat chiar și atunci când este șomer

De cele mai multe ori, persoanele care solicită credit auto daca sunt șomeri o fac mai mult din necesitate decât dintr-o simplă alegere de confort. Cu toate acestea, statisticile arată că aceste familii modeste se confruntă deja adesea cu dificultăți financiare: rate de rambursat în exces, utilizarea frecventă a descoperirilor de cont bancare pentru a face rost de bani etc.

Pe baza acestei observații, este de înțeles că persoanele aflate într-o situație precară, precum șomerii, doresc să solicite un credit auto pentru șomeri. Pentru că un vehicul este adesea esențial pentru a se califica pentru un număr mare de locuri de muncă! Multe dintre ele sunt situate la câțiva kilometri de casă, adesea fără posibilitatea de a ajunge acolo cu mijloacele de transport în comun. În acest caz, este esențial să aveți un vehicul pentru a ajunge la locul de muncă. Astfel, mulți dintre solicitanții de locuri de muncă sunt obligați să refuze oferte pentru că, din păcate, nu au cum sa ajunga la serviciu. Aplicarea pentru un împrumut este adesea necesară pentru a cumpăra o mașină.

Pot face împrumut dacă nu lucrez?

În practică, a nu avea suficiente resurse financiare pentru a contracta un împrumut auto nu este cel mai bun argument pentru a convinge organizațiile financiare. Astfel, dacă persoana care dorește să se împrumute primește ca unic venit indemnizație de șomaj, instituția de credit va fi în general reticentă atunci când solicită un împrumut auto. Acesta poate susține că rata datoriei depășește pragul de indatorare de 40% general autorizat.

Totuși, legea nu interzice șomerului să împrumute bani. Este, așadar, posibil ca un șomer să obțină un împrumut auto, mai ales că acesta poate fi considerat, de anumiți creditori, ca un accelerator în revenirea la viața profesională.

Ajutor pentru obținerea unui credit auto pentru șomeri

Unele institutii financiare sprijină șomerii care doresc să încheie un împrumut auto. Acestea ajuta prin alocarea unor sume limitate de bani, numite micro-credite, șomerilor sau mai bine zis, celor care nu momentan un loc de munca. Astfel va deveni posibil să contractați un credit fără a fi nevoie să prezentați o formă de a plati.

Acest împrumut este însă supus unor condiții stricte: este imperativ să furnizați o garantie care să ateste că aveti o proprietate sau sa apelati la un girant, o persoana care sa va ajute in caz de neplata, lucru mai greu de obtinut daca nu aveti pe nimeni apropiat.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *