Oglindă, oglinjoară, de ce să mergi la sală fitness Iași? 5 pași pentru un corp frumos și sănătos

Intenționezi să reiei activitatea fizică? O idee foarte buna ! Iată 5 pași de respectat înainte de a lua un abonament la o sală fitness Iași. Ești la doar cinci pași de o viață mai sănătoasă!

Începerea unui program de fitness poate fi unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta. Activitatea fizică poate reduce riscul de boli cronice, îmbunătăți echilibrul și coordonarea, te ajuta să slabesti și chiar să-ti îmbunătătesti rutina de somn și stima de sine. Poți începe un program de fitness în doar cinci pași.

Evaluează-ți nivelul de rezistenta fizica

Probabil că ai o idee destul de vaga despre conditia ta fizica. Dar evaluarea starii tale iti poate oferi repere pe baza cărora să-ti masori mai tarziu progresul. Pentru a-ti evalua capacitatea musculară, flexibilitatea și compoziția corporală, ia în considerare urmatoarele:

Pulsul înainte și imediat după alergarea a 1,6 km

Cât durează să mergi 400 de metri sau cât durează să mergi 2 km?

Câte abdomene si flotări standard poți face.

Ce marime ai in talie, chiar deasupra șoldurilor.

Indicele de masă corporală.

Stabileste-ți programul la o sală fitness în Iași

E ușor să spui că te vei duce la sala în fiecare zi. Dar va trebui să-ți faci un plan. Când faci acest program de fitness, ține cont de următoarele puncte:

Obiectivele;

Începi un program de fitness pentru a te ajuta să slăbești? Sau ai o altă motivație, cum ar fi pregătirea pentru un concurs? Având obiective clare poti evalua progresul și asta te face sa ramai motivat.

Creaza-ți o rutină echilibrată. Medicii recomanda sa faci miscare cel putin 30 de minute zilnic.

De exemplu, încearca să faci aproximativ 30 de minute de exerciții în mai multe zile din saptamana. De asemenea, urmărește să încorporezi antrenamentul de forță pentru toate grupele musculare majore într-o rutină de fitness cel puțin două zile pe săptămână.

Progresează încet

Începe de la baza! Dacă începi să faci exerciții fizice, ia-o încet. Dacă ai o accidentare sau o afecțiune medicală, consultă medicul sau un kinetoterapeut pentru a te ajuta să-ti faci un program de fitness care să-ti îmbunătățească treptat forța și rezistența.

Alege echipamentul potrivit

Probabil vei începe cu pantofii sport. Asigură-te că alegi pantofi conceputi pentru activitatea pe care o ai în vedere. De exemplu, pantofii de alergare sunt mai ușori decât pantofii de antrenament, care sunt mai adaptati cu fitness-ul.

Începe prima sesiune la o sală fitness Iași!

Acum esti gata de acțiune! Când începi antrenamentele, ține cont de aceste sfaturi:

Începe încet

Rupe-te de viața de zi cu zi

Sedintele mai scurte, dar mai dese au si avantaje. Antrenamentele în sesiuni de 10 minute de trei ori pe zi se pot încadra mai bine în programul tău decât o singură sesiune de 30 de minute.

Fii creativ

Poate că rutina include diverse activități, cum ar fi mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau altele. Dar nu te opri aici. Găsește activități pe care ai să le adaugi la antrenamentul de fitness si valideaza cu antrenorul personal!

Începerea unui program de exerciții este o decizie importantă. Dar nu trebuie să fie ceva copleșitor. Planificând cu atenție, poți stabili un obicei sănătos care să dureze toată viața.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *