Tbi plătește rata: cum să rambursezi împrumutul în condiții bune

Ați primit un bonus, o moștenire sau orice altă sumă neașteptată și aveți posibilitatea de a vă rambursa creditul de consum? Rețineți că această soluție nu este întotdeauna de preferat.

Tbi plătește rata: rambursarea anticipata a unui credit

Fie că este vorba de un împrumut auto sau de alt fel, o institutie financiara nu are voie să vă refuze cererea. Rambursarea anticipată poate implica comisioane, iar acest lucru ar trebui să fie precizat clar în contractul de împrumut.

Rambursarea tbi plătește rata poate fi totală sau parțială

Dacă ați primit o sumă care nu vă permite să vă rambursați integral creditul de consum, rețineți că este foarte posibil să efectuați o rambursare parțială.

Ca o opțiune pentru rambursarea unei părți din credit, aveți posibilitatea de a modifica condițiile împrumutului dvs.:

Reduceți durata creditului dvs.;

Reduceți suma ratele lunare pentru a vă crește puterea de cumpărare în fiecare lună.

Pașii de rambursare a unui credit în avans

Trebuie să contactați institutia financiara pentru a o informa despre dorința dvs. de a vă rambursa împrumutul. În unele cazuri, vi se va cere să trimiteți o scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

În primul rând, fă-ți timp pentru a discuta cu un consilier de la tbi pentru a te asigura că nu vei fi afectat de penalități de plată în avans.

Rambursarea creditului de consum în avans va depinde de situația dvs. și de condițiile creditului dvs. Dacă ați primit o sumă neașteptată, cu siguranță doriți să incheiati acest împrumut și astfel să vă măriți sumele de bani disponibile în fiecare lună. Dacă puteți continua să vă rambursați împrumutul, suma pe care ați primit-o poate fi plasată într-un cont de economii disponibil. În cazul unui eveniment neașteptat (reparație mașină sau în casă etc.), vei avea câțiva bani să faci față.

Pe de altă parte, dacă creditul tău îți oferă condiții foarte atractive în materie de rate, uneori este mai bine să-l rambursezi în continuare și să-ți pui banii într-un mediu care câștigă mai multă dobândă decât te costă creditul tău.

Rambursarea împrumutului poate fi totuși necesară dacă aveți nevoie de alt credit. Amintiți-vă că trebuie să respectați un procent de îndatorare de 40%. Dacă ai nevoie de o sumă mai mare decât suma pe care ai primit-o, rambursează-ți împrumutul și fă un nou credit mai mare dacă acumularea creditelor tale te face să depășești această faimoasă rată a datoriei.

Acum că știi ce presupune sa faci plata lunară și înțelegi cât de mult îți poți permite, este esențial să ai un plan pentru achitarea împrumutului. Efectuarea tbi plătește rata suplimentara pentru împrumutul dvs. este cea mai bună modalitate de a mai scapa de dobânzi (cu condiția să nu existe o penalitate de plată anticipată). Dar poate fi înfricoșător să faci asta. Ce se întâmplă dacă apar costuri neașteptate, cum ar fi reparațiile auto sau vizitele la medic?

Asa ca analizeaza, vorbeste cu un consilier financiar care este expert in asemenea lucruri si ia o decizie conforma cu situatia ta.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *