Solicitarea unui credit fără loc de muncă

În cazul băncilor tradiționale, când este vorba de o persoană fără loc de muncă, cererile de credit nu sunt aprobate în marea majoritate a cazurilor. Obținerea de credite pentru șomeri, la majoritatea băncilor se poate face doar cu ajutorul unui girant sau al co-solicitantului. Șomerii prezintă un risc mult mai mare față de persoanele cu un loc de muncă stabil pentru sistemul bancar din cauza incertitudinii efectuării plăților la timp. Instituțiile de credit obișnuite din România acordă foarte puține credite pentru șomeri. În schimb, există diverși furnizori specializați în acest tip de împrumut. Acolo, șomerii au șanse mai mari să obțină banii pe care îi doresc.

Obținerea unui credit fără loc de muncă  cu ajutorul unui co-solicitant

Co-solicitanțîi au propriile interese în contract și sunt enumerați că parteneri egali în contract. Prin urmare, el poate decide și plata și utilizarea împrumutului. Băncile vor accepta co-solicitanți numai dacă își pot furniza propriile venituri ca si garanție. În acest caz, dacă solicitantul creditului nu reușește să plătească la timp, co-solicitantul este tras și el la răspundere pentru întârzierea sau nerealizarea plăților lunare.

Obținerea unui credit fără loc de muncă cu ajutorul unui girant

Este un contract între girant, bancă și persoana care solicită împrumutul. girantul promite să își asume responsabilitatea pentru datorie prin contract, garantând astfel creanța băncii față de debitorul principal. Garantul este responsabil pentru toate activele sale – deci garanția este o tranzacție juridică cu risc ridicat. Întrucât un garant este necesar doar atunci când scorul de credit al debitorului este insuficient. Există șanse mari că garantul să fie nevoit să intervină in caz de neplata.

Obținerea unui credit fără loc de muncă prin intermediului intermediarilor de credit

Există două opțiuni care diferă de instituțiile obișnuite: platformele de credit sau intermediarii de credit. Pe platformele de împrumut online, persoanele fizice împrumută bani și, prin urmare, decid singure cui să împrumute. Prin urmare, șomerii au șanse mai mari să obțină împrumuturi. Brokerii de credit te pot ajuta să găsești creditori care oferă  împrumuturi șomerilor. Chiar dacă o ofertă de împrumut poate părea tentantă la prima vedere, cu siguranță ar trebui să te gandesti dacă împrumutul este cu adevărat necesar, de exemplu dacă trebuie să plătești rapid datorii existente. Deoarece nu există venituri regulate, poate fi dificil să găsești oferte de împrumut. În plus, nu ar trebui impusă nicio sarcină financiară suplimentară în acest caz. Este aproape imposibil să plătești ratele fără să ai un loc de muncă

Credit fără loc de muncă – riscurile ce pot apărea

Indiferent de opțiunea preferată de solicitantul unui credit fără loc de muncă, trebuie mereu cântărită situația și făcută o analiză financiară. Această analiză financiară constă în calculele veniturilor generate și a cheltuielilor lunare, astfel vei știi dacă este posibil să obții un credit și să poți plăti ratele lunare pentru a evita riscurile ce pot apărea ulterior. Există riscul că solicitantul să nu mai fie în stare să plătească aceste rate, iar companiile creditoare vor lua măsuri pentru a recupera prejudiciul. O astfel de situație poate îngreuna mult mai rău situația financiară a solicitantului.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *