Ce este factoring-ul și cum acționează în acest sens TBI bank păreri și explicații

Factoringul permite companiilor să-și îmbunătățească fluxul de numerar și să-și reducă costurile de gestionare a creanțelor.

Definiția factoring

Factoring, denumirea din engleză, este o tehnică de management financiar prin care o companie financiară (factorul) gestionează, în cadrul unui contract (contract de factoring), creanțele unei companii prin finanțarea facturilor clienților săi, prin recuperarea datoriilor sale , prin garantarea datoriilor debitorilor săi, prin efectuarea inscripționării și imputării plăților.

Serviciul de factoring este remunerat de un comision pe valoarea facturilor, comisionului de serviciu și

Alegeți soluția de factoring de la TBI Bank

Factoringul de la TBI Bank vă permite să dispuneți rapid de banii facturilor sau creanțelor comerciale, fără a aștepta că acestea să fie scadente. Este unitatea specializată (factorul) către care le transferați care vă avansează plata. Factorul poate prelua tot ce ține de aceste facturi: urmărire, reamintire, încasare sau chiar suportă riscul facturilor neplătite, dacă este necesar.

Că răspuns la nevoile dvs. de finanțare și dacă sunteți de acord împreună cu privire la o soluție de factoring, consilierul dvs. TBI Bank vă va da toate informațiile necesare, dar bineînțeles că le puteți consulta gratuit și pe site-ul TBI.

Contractul de factoring

Contractul de factoring dintre factor și compania dvs. stabilește cadrul în care vă cedați facturile. Această se numește mobilizarea datoriilor.

De îndată ce contractul este semnat, puteți trimite facturile clienților dvs. la factorul în care sunt emise: acesta vă plătește suma indicată în contract și asigură recuperarea datoriei atunci când această este scadentă.

Pentru a proteja împotriva unei posibile probleme de soluționare (active, litigii, datorii neplătite etc.), factorul evaluează riscul pe care îl asumă și înființează un fond de garanție în consecință. Pentru a-l alimenta, reține, la momentul primirii primelor facturi, o sumă proporțională cu suma restantă a creanțelor dvs. (adică toate facturile emise de compania dvs. clienților dvs.). Odată stabilit fondul, factorul poate finanța până la 100% din valoarea facturilor dvs. Sumele rămase în fondul de garanție vă sunt returnate în cazul în care relația dvs. cu factorul de rupere sau contractul nu a fost reînnoit.

Pentru cine este factoring?

Factoringul se adresează tuturor companiilor, comercianților, asociațiilor, profesiilor liberale, micro-antreprenorilor:

indiferent de sectorul lor de activitate,

indiferent de mărimea lor,

indiferent dacă exportă sau nu.

Compania dvs. nu poate beneficia de factoring dacă clienții dvs. sunt persoane fizice.

Cum merg operațiunile dvs. de factoring?

Pentru fiecare companie client, trebuie să furnizați factorului (IFN-ului) valoarea totală a facturilor restante pe care intenționați să le încredințați și datele sale de contact ale restanțierilor.

Factorul analizează situația clienților în cauză. Astfel, măsoară riscurile care trebuie suportate înainte de a vă acordă un nivel de garanție a creanțelor dvs. pentru fiecare dintre ele.

De îndată ce contractul de factoring este semnat, puteți da factorului o copie a facturilor pe care le-ați emis, menționând condițiile de plată acordate clienților dvs. Aceste reduceri pot fi, de asemenea, dematerializate.

Trebuie să vă informați clienții că vă alocați creanțele către o terță parte (în cazul nostru, TBI Bank păreri) prin menționarea subrogării aplicată pe factură pe care o trimiteți clientului dvs. și pe copia destinată factorului.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *