Cum te ajută cea mai bună pastă de dinți?

Când vă gândiți la pasta de dinți, probabil că vă vin în minte imagini cu respirația proaspătă și dinții strălucitori. Dar ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că aceasta are și multe alte beneficii. De fapt, folosirea unui tip corect de pastă de dinți vă poate ajuta să preveniți cariile și gingivita, să reduceți acumularea de placă pe dinți și chiar să îi albiți după câteva zile de utilizare. Pasta de dinți potrivită vă poate ajuta chiar să preveniți sângerarea gingiilor sau dinții sensibili, menținând în permanență o hidratare optimă a gurii, neutralizând în același timp acizii care sunt dăunători pentru sănătatea dumneavoastră orală în primul rând.

Care este cea mai bună pastă de dinți pentru dinții tăi?

Înainte de a vorbi despre modul în care diferitele paste de dinți pot fi benefice pentru dinții tăi, este important să știm cum funcționează în primul rând. Principala funcție a pastei de dinți este de a lupta împotriva cariilor dentare. Acest lucru se întâmplă deoarece multe paste de dinți din ziua de azi sunt formulate cu fluor, care s-a dovedit că întărește dinții și previne apariția cariilor dentare. Acestea fiind spuse, nu toate pastele de dinți sunt făcute la fel,  există mai multe tipuri diferite, fiecare cu propriul set de beneficii pentru sănătatea orală.

– Pasta de dinți obișnuită este cel mai de bază tip. Este făcută cu fluor, abrazivi care ajută la îndepărtarea plăcii și adesea îndulcitori precum sorbitol și zaharină de sodiu.

– Pasta de dinți pentru dinți sensibili este făcută cu niveluri mai scăzute de abrazivi și cantități mai mari de hidrocoloizi și alte ingrediente care calmează gingiile iritate.

– Pasta de dinți pentru albirea dinților este formată cu ingrediente precum bicarbonatul de sodiu și peroxidul care ajută la descompunerea petelor dentare fără a deteriora dinții.

– Pasta de dinți pentru copii vine în arome pe placul copiilor și adesea are o cantitate mai mică de fluor pentru a evita colorarea dinților.

Cum să alegi pasta de dinți potrivită pentru tine

Pentru a te asigura că folosești pasta de dinți potrivită, trebuie să iei în considerare mai întâi nevoile tale dentare. Suferiți de dinți sensibili? Atunci ar fi bine să cauți o pastă de dinți formulată cu un nivel mai scăzut de abrazivi. Încercați să vă albiți dinții? Atunci s-ar putea să căutați o pastă de dinți cu o cantitate mai mare de abrazivi și mai puțini hidrocoloizi. În plus, vă puteți uita și la ingredientele specifice pe care le are o pastă de dinți. Cu cât mai multe ingrediente naturale are o pastă de dinți, cu atât mai bine. La urma urmei, nu ați vrea să puneți în gură în fiecare zi substanțe chimice dăunătoare, nu-i așa? În cele din urmă, ar trebui să luați în considerare și prețul unei paste de dinți. Cea mai bună pastă de dinți nu trebuie să fie cea mai scumpă – trebuie doar să se potrivească nevoilor tale dentare.

În general, există multe tipuri diferite de pastă de dinți pe piață, fiecare cu propriul set de beneficii. Cheia este să o găsești pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale dentare. Acestea fiind spuse, dacă vrei ca gura ta să rămână sănătoasă și curată pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să te asiguri că folosești pasta de dinți potrivită.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *