Credit istoric negativ: sfaturi pretioase pentru a obține un împrumut pentru afacerea ta

Dacă aveți un istoric de credit prost, obținerea unui împrumut pentru afacerea dvs. ar putea fi mai dificilă, dar cu siguranță nu este imposibil.

Băncile iau în considerare o varietate de factori atunci când evaluează cererea de împrumut pentru afaceri. Acestea includ încercarea de a înțelege nevoile dvs. de afaceri, proiectul pentru care aplicați, situația financiară actuală a afacerii dvs., precum și ratingul dvs. de credit și valoarea netă personală.

Situația financiară a unei companii este cel mai important factor în evaluarea bancilor atunci când decid dacă să aprobe sau nu un împrumut. Dacă o afacere este puternică, în creștere și are perspective bune pe termen lung, proprietarul ar putea obține un împrumut chiar dacă istoricul de credit este slab.

Iată câteva sfaturi pentru a obține un credit istoric negativ pentru afacerea dvs.:

Fii transparent

Dacă ratingul dvs. de credit este prost, nu încercați să îl ascundeți de banca dvs. În schimb, explicați bancii situația dvs. Nu veți fi refuzat doar pentru un istoric de credit prost. Ar putea exista un motiv întemeiat. Se verifica întotdeauna ce se află în spatele cifrelor.

Fii pregătit să plătești dobândă mai mare

Rata dobânzii la creditul dumneavoastră este determinată de riscul pe care îl prezentați conform aprecierii bancherului. Vei plăti mai mult dacă el crede că ai un risc mai mare.

Chiar dacă afacerea ta are o perspectivă bună, probabil că va trebui să plătești dobândă mai mare dacă istoricul tău de credit este slab.

Ai răbdare!

Băncile folosesc scorurile de credit pentru a accelera evaluarea bonității unui împrumutat. Un scor de credit slab încetinește procesul de împrumut, deoarece documentele financiare ale companiei dvs. trebuie revizuite mai amănunțit și sunt de obicei necesare aprobări suplimentare.

Folosirea scorurilor de credit accelerează procesul de împrumut. Aceștia permit creditorului să răspundă mai eficient clienților. Un rating prost complică totul și poate încetini procesul.

Concentrați-vă pe îmbunătățirea scorului dvs. de credit

Vă puteți îmbunătăți ratingul de credit în mai multe moduri. De exemplu, limitati numărul de carduri de credit pe care le folositi. Este, de asemenea, importanta plata facturilor la timp pentru a construi un istoric de credit solid.

Istoricul de credit nu este singurul factor hotarator: este un model și un indicator.

Mai presus de toate, este important de reținut că scorul de credit este doar unul dintre multiplele instrumente folosite de bănci pentru a evalua cererile de credit comercial.

Evaluarea creditului nu este singurul factor: este un model și un indicator. Deși nu se doreste să se acorde prea multe credite sub un anumit prag, este totusi o practica obisnuita pentru clienți buni atunci când decizia este justificată.

Obtinerea unui credit istoric negativ nu este deci o utopie, ci o realitate a zilelor noastre, caci bancile s-au adaptat vremurilor si tin cont si de alte criterii. Toata perioada mai putin fericita prin care au trecut cele mai multe afaceri ne-a demonstrat ca pentru a repune pe picioare economia este nevoie de flexibilitate nu numai din partea debitorilor, cat mai ales a creditorilor!

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *