Bănci care refinanțează credite restante și îți dau o șansă la relaxare financiară

Refinanțați un credit ipotecar pentru a obține o rată mai bună

Refinanțați împrumutul pentru locuință de către o altă bancă pentru a face economii substanțiale. Obținând o dobândă mai bună, ratele dvs. lunare vor scădea. Costul total al finanțării va fi revizuit în jos cu un nou program. Până la urmă, pe durata contractului, economiile vor fi de câteva mii de euro.

De exemplu, cu 20 de lei mai puțin la o plată lunară timp de 15 ani reprezintă aproape 3600 de euro. Ceea ce este departe de a fi doar o poveste frumoasă.

Banci care refinanteaza credite restante pentru a le prelungi durata

Informați-vă pentru a selecta o bancă astfel incat sa prelungiti durata creditului dvs. curent. De ce? Pentru a anticipa o pensionare, de exemplu. Pentru că odată cu terminarea activității profesionale, veniturile vor scădea.

Pentru a preveni ca rata lunară a creditului să devină prea greu de gestionat, o prelungire a duratei poate face posibilă reducerea cuantumului acestuia. Este un credit nou cu o rată care poate fi mai mare în funcție de durata solicitată. Cu acest mecanism, va va fi mai ușor să faceți trecerea la pensie.

Răscumpărând împrumutul pentru locuință și împrumuturile de consum, veți avea o scădere semnificativă a ratelor lunare. Aceasta reprezinta refinantarea creditelor. Cu acest instrument bancar, alegeți creditele și datoriile pe care sa le cumulati și puteți finanta un nou proiect sau o investiție.

Adunati toate creditele laolaltă pentru a va reduce ratele lunare

Dacă pentru contractarea unui credit de refinantare pentru locuinta motivatia primara este rata, pentru consolidarea creditului este mai degrabă o revenire la echilibru în special printr-o scădere semnificativă a ratei lunare.

Această operațiune bancară oferă și posibilitatea de a face față unei perioade de șomaj. De exemplu, dacă la un cuplu de debitori, unul dintre soți se confruntă cu o situație de șomaj, consolidarea creditelor va face posibilă reducerea ratelor lunare, eliminand astfel una dintre sursele de stres a oamenilor.

Ce bănci care refinanteaza credite restante există în România?

Exista și în România banci care refinanteaza credite restante, cum ar fi ING, BRD ori Unicredit. Problema se pune însă cum ați gestionat creditele luate la alte bănci, cat de mult ați întârziat cu plata ratelor și ce situatie actuala aveți (dacă sunteți angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata, dacă aveți posibilitatea sa semnați împreuna cu un codebitor etc.).

Principiul este simplu, deoarece tot ce trebuie să faceți este să contactați o bancă concurentă, făcând o cerere de refinantare a unui împrumut. Următoarea etapă a procesului este să mergi la o agenție sau să faci o cerere de refinantare de credit online, este gratuit și fără obligații în ambele cazuri. Un consilier financiar este apoi responsabil de studierea fezabilității finanțării și de propunerea unei oferte de refinanțare a împrumuturilor.

Acest lucru face posibilă descoperirea condițiilor refinanțării cu o dobândă mai actuală, durata propusă și cuantumul finanțării. Este important să comparăm două oferte pentru a ne da seama de costul total al creditului. Ca parte a unei consolidări de credit, poate exista o creștere a costului total pentru a obține o reducere a ratelor lunare. Dar aceasta este regula de baza în cazul unor credite: cu cat durata este mai lungă, cu atat costul total al împrumutului va fi mai mare.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *