Credit pentru rău platnici: întrebări esențiale și răspunsuri pe înțelesul tău

Ce înseamnă să fii etichetat drept rău platnic? Vei rămâne pe această listă toată viața? Există cu adevărat un credit pentru rău platnici? Și cum să-l obții?

Sunt intr-adevar o multime de intrebari in legatura cu un credit pentru rău platnici: sa incercam sa clarificam pentru cei care sunt etichetati astfel, dar au inca nevoie de bani si deci acces la un credit suplimentar.

Credit pentru rău platnici: ce reprezinta acest lucru?

Un „rău platnic” este definit ca o persoană sau o companie care a avut probleme cu rambursarea unui împrumut în trecut. Într-un sens mai larg, aceasta înseamnă că băncile se vor codi să acorde orice împrumut suplimentar, deoarece este considerat o investiție riscantă.

Din păcate acest lucru se întâmplă mai des și mai ușor decât crezi, atât de mult încât unii își dau seama că sunt pe această „listă neagră” doar atunci când li se refuză un împrumut tocmai din acest motiv.

Pentru a fi calificați drept rău platnici, de fapt, în unele cazuri este suficient să nu plătiți o singură rată a unui credit sau să o plătiți cu întârziere.

Cazurile care se încadrează în această categorie sunt multe; acestea includ, de exemplu:

neplata sau plata cu întârziere a uneia sau mai multor rate ale unui credit, a unui credit (inclusiv cu card revolving) sau a unui contract de leasing;
neplata sau plata cu întârziere a uneia sau mai multor rate ipotecare;
suspendarea ratelor de rambursare a unui credit, a unui credit sau a unei ipoteci;
întârzierea rambursării sumelor plătite cu cardul de credit;
întârzierea repetată a plății facturilor de energie electrică, gaz sau telefon;
când suferiți o executare silită.

Cum să scapi de acest statut ca să poți lua un credit pentru rău platnici?

Nu este posibil să-ți ștergi numele din lista cu rău platnici o anumita perioada de timp (in jur de 4 ani). Informațiile referitoare la bonitatea oricărei persoane care a intrat în contact cu lumea împrumuturilor și finanțării în orice mod sunt șterse automat și gratuit odată cu expirarea perioadei de timp stabilite.

Rău platnicii sunt considerați adesea clienți indezirabili din punct de vedere financiar de către bănci și instituții de credit, care deseori evită să acorde sume de bani celor care au avut probleme cu rambursarea unui împrumut în trecut.

Accesarea unui credit pentru rău platnici, însă, nu este imposibilă: cu prezentarea unor garanțîi și cu clauze mai stricte, chiar și cei care au avut probleme în trecut pot obține un nou împrumut. O altă varianta, în cazul în care ai îndoieli în a oferi garanții sub formă unor bunuri pe care poți și pierde în caz de neplata a unei rate, este un credit pentru rău platnici de la o persoană fizică. Tocmai această absență a intermedierii lasă loc obținerii de dobânzi mai mici, dar în același timp întâlnirea dintre cei care solicită banii și cei care îi împrumută, în general două persoane care nu se cunosc, este facilitată de o platformă online. Trebuie însă să fii atent la siguranță datelor tale și la unele comisioane care se pot cere înainte de a accesa efectiv un împrumut.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *